Kuvasz

Kuvasz’en er en ældgammel, ungarsk hyrdehunderace, der har eksisteret i lange tider. Dens forfædre kom til Karpater-bækkenet samtidig med Magyarernes besættelse af området. Hundene var nødvendige til bevogtning af husdyrhjorden mod rovdyr og tyve.

På grund af sit jagtinstinkt var Kuvasz’en den foretrukne jagthund på kong Mathias Corvinus tid. Med det aftagende behov for at virke som hyrdehund bruges racen langt sjældnere i sin oprindelige rolle, og den har etableret sig i landsbyer og senere tilmed i større byer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Ungarn
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Racen anvendes til bevogtning og beskyttelse af huse, ejendom og andre værdier såvel som af personer. Den har også været brugt til jagt og som sporhund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Har en helt specielt unik pels som er med 4-15 cm langt. Den er moderat groft, bølget og en smule stift, uden tendens til at filte. Under den grovere dækpels ligger der en finere, dunagtig underuld.
Pelsfarve Hvid.
Højde 75
Vægt 52 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En kuvasz er smuk, stor og hvid. Den gode muskulatur giver den en kraftig bygning. Den har et godt temperamentet og er meget adræt. Udseendet vidner om en utrættelig arbejdsevne. Kuvaszen er kendt for at have en meget selvstændig natur, der grænser til det stædige. Det er derfor vigtigt, at hvalpen tidligt lærer, hvem der bestemmer i hjemmet. Det gøres ved at vise stor konsekvens i opdragelsen, et nej er et nej.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.kennel-kuvasz.dk
www.sumeria.dk
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer www.kuvasz.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'