Pyreneerhund

Racen har eksisteret i Pyrenæerne i umindelige tider, var kendt i Middelalderen, brugt som vagthund på slottene og omtalt af Gaston Phoebus i det 14. århundrede. Allerede værdsat som ledsagehund i det 17. århundrede og kendt med pragten ved Ludvig den 14.’s hof. Den første, detaljerede beskrivelse af racen stammer fra 1897 i Comte de Bylandt’s bog.

Ti år senere blev de første raceklubber skabt, og i 1923 fik ”Réunion des Amatoeurs de Chiens Pyrénéens”, på initiativ af M Bernard Sénac-Lagrange, optaget den officielle standard under Fransk Kennel Klub (S.C.C.). Den nuværende standard er stadig meget tæt på den, der blev udarbejdet i 1923, idet især de præcise krav derfra er blevet bevaret.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Frankrig
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Bevogtning af hjorden på græsgangene.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Lang og grov pels. Skal børstes jævnligt og den fælder meget ved skiftning af pelsen.
Pelsfarve Ensfarvet hvid eller hvid med aftegninger af gråt.
Højde 81
Vægt 57 kg
Avls kendte sundhedstegn Øjensygdomme og HD ses hos racen. Tildels er det en race der ikke har en lang levetid, ca. 8-10 år.
Karakteristika /- sind Oprindeligt vagthund af væsen, og har bibeholdt sit beskyttersind. Er derfor meget vagtsomt og gøenmde, men opdrages den med konsekvens, kan den blive en rigtig god hund i familiens skød.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.kennel-kroesus.dk
Specialklub www.pyreneerklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'