Norfolk Terrier

Nutidens Norfolk Terrier startede som udstillingsrace i 1932, da Norwich Terrieren med hængeører blev godkendt til at stå på listen over Kennel Klubbens racer, men det er interessant at se på den udvikling, der ledte frem til dette.

Den del af det østlige England, som buer ud i Nordsøen og strækker sig fra marsken til Themsens flodudmunding, er særlig flad og lav (mange steder i indlandet er på niveau med havoverfladen) og på et tidspunkt blev de store marskområder - kendt som "the Fens" - i det nordlige Norfolk og Cambridgeshire, inddæmmet. Disse sø-enge blev i stor udstrækning drænet i det 16.årh. af hollandske ingeniører.

Som resultat heraf er området dækket af et netværk af kanaler, der lokalt er kendt som "dræn-renderne" Landet er frugtbart og er nu en vigtig dyrkbar landbrugsegn, der producerer de fleste af de landets kornafgrøder. Historisk set var de små terrier-agtige hunde populære blandt landbrugs- og jagtsamfundene her, hvor de blev anvendt til at fange rotter og andre små skadedyr. Nogle af disse terriere er sandsynligvis forløbere for den tidlige Norwich Terrier.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Rottejæger.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hårdt, ruhåret og lige, ligger tæt ind til kroppen. Pelsen er længere og mere strid på hals og skuldre. Pelsen kræver trimming ( 3-4 gange årligt ).
Pelsfarve Rød, hvedefarvet, sort/tan eller grizzle (rødgrå).
Højde 25
Vægt 5 kg
Avls kendte sundhedstegn Allergi er set, men ellers er racen avlet fri for både HD og øjensygdomme.
Karakteristika /- sind Norfolken er en rar og god allround familiehund og tilpasser sig let hos både enlige og familie.
Aktivitet /- motion God daglig motion er krævet.
Kennellinks www.khiwa.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'