Lagotto Romagnolo

Racen Lagotto er en hund, hvis aner kan spores langt tilbage i Italiens historie. Lagotto Romagnolo'en er en hund fra landet. Dens aner rækker langt tilbage I den italienske historie, og er således en gammel race, der mirakuløst har overlevet indtil i dag.

På arkæologiske steder, beliggende primært i det nordvestlige Italien, angives Lagottoen at have udviklet sig fra en race af små vand hunde med krøllet hår.

Lagottoen identificeres først i historien i løbet af tidspunktet for Etruscians i det 7. århundrede BC. Der findes tegninger i etrusker byen Spina (beliggende i nærheden af det nuværende Ferrara) der klart skildrer scener fra jagt og fiskeri, hvor en hund meget lig vore dages Lagotto, figurerer.

Efter Etruskerne, kan vi stadig finde beviser på denne vand hund både i den romerske og middelalderlige periode i historien. Disse beviser findes primært lokaliseret langs østkysten af den italienske halvø, fra Ravenna i Syd, til Comacchio og Venedig i lavlandet. Mod nord, til Friuli og Istrien.

Oprindelig blev Lagottoen brugt som vagthund, til at beskytte boliger og fast ejendom.. Mod slutningen af det 19. århundrede, begyndte man erhvervsmæssigt at træne Lagottoen til at finde trøfler. En let træning, kombineret med en meget fin lugtesans viste hurtigt, at racen var fremragende til at søge efter de eftertragtede svampe.

Omkring 1920, var Lagottoen kendt i: Romagnolo Apennines, Valle del Senio og Valle del lamone, dog hovedsagelig i Valle di Santerno. En erkendelse var det dog at interessen for at bibeholde hunden som en ren race, var for ringe

Først så sent som i 1970'erne, besluttede en gruppe Romagnan entusiaster (Quintino Toschi, Prof. Francesco Ballotta, Dr. Antonio Morsiani og Lodovico Babini) at fastholde denne hund som en anerkendt race. I 1988 etablerede de en speciel klub (Club Italiano Lagotto).

I 1995 efter mange års arbejde, blev racen officielt anerkendt af FCI . Lagotto racen er nu meget populær i mange lande. Den er i hurtig vækst og antallet af Lagotto hvalpe i Storbritannien, USA, Schweiz, Danmark, Norge, Finland, Sverige og Holland i kraftig stigning.

Italien

Trøffelhund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Pels struktur er grov i overfladen med ringformede krøller.

Ensfarvet off-white, hvid med brune eller orange aftegninger, brun roan, ensfarvet brun (i forskellige nuancer), eller ensfarvet orange.

46

15

Allergi

Kræver god og alsidig motion.