Airedale Terrier

I midten af 1800-tallet blev Airedale terrieren brugt til at jage grævlinge, oddere og vandrotter.

Den havde ikke noget imod at være i vand. Den elskede jagt, og havde det ikke været pga. størrelsen var den gået i rævegrave. Først i forrige århundrede blev airedale terrieren bl.a. brugt af det engelske politi på patrulje i havnene og på jernbanestrækninger. Under første verdenskrig fungerede airedale terrieren som tjenestehund i både den russiske og den engelske hær. Den udførte opgaver for Røde Kors, i forbindelse med opsporing af sårede og den viderebragte beskeder. Racen blev anset som en meget velegnet rapport- og vagthund. Under anden verdenskrig var airedale terrieren også aktiv, men blev dog efterhånden erstattet af andre hunderacer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Brugshund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Hård, tæt og ruhåret. Dækpelsen er hård, ru og stiv, underulden mere kort og blød. Den mest stride pels er sprød og lidt kruset eller kun let bølget. Det anbefales at yde en god pelspleje.
Pelsfarve Tan-farvet, med sorte aftegninger.
Højde 59
Vægt 23 kg
Avls kendte sundhedstegn Generelt en sund hund, men der er set hofteledsproblemer (HD)
Karakteristika /- sind Alle hunde, også airedale terrieren, skal opdrages med bestemthed. Racen er god og venlig hund, der nemt tilpasser sig familier med børn. Negativ er, at den har en tendens til kedsomhed og den kan blive hurtig stresst, hvis den ikke bliver motiveret nok.
Aktivitet /- motion Kræver middel til god motion.
Kennellinks www.kennel-ejaas.dk
www.firstmate.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.canismajor.com/dog/airedale.html
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'