Volpino Italiano

Den lille italienske ræv er en meget gammel og sjælden hunderace. Den kan dateres helt tilbage til Romerriget og hører dermed til blandt de ældste små spidshunde. Volpinoen har været brugt siden oldtiden og op gennem middelalderen som vagthund eller, mere korrekt, som "signal-hund". De holdt udkig og gav signal til de store mastiffhunde, når fremmede nærmede sig.

Volpinoen blev også brugt af hyrderne på samme måde. Volpinoen vil stadig gerne gøre sig fortjent til titel af "alarmhund" og sidder eksempelvis gerne i en vindueskarm og holder udkig.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Signalhund / vagthund. I dag selskabshund.
Forventet levealder 16 år
Pelstype Halvlangt hvid med fast underuld. Kræver ikke den store pelspleje, men det anbefales at vaske den et par gange om året.
Pelsfarve Champagnefarvet er uønsket. Den findes normalt i hvid og sjældent i rød.
Højde 28-30
Vægt 5 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen kendte sundhedstilstande i avlsliner.
Karakteristika /- sind En rigtig god familiehund, der er loyal og sjældent udviser tendenser til arrighed. Fungere godt sammen med andre hunde, også meget større end den selv.
Aktivitet /- motion Kræver ikke den store motion.
Kennellinks www.hedehuset.com
www.volpinoitaliano.dk
www.nasuada.dk
www.falkereden.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.facebook.com/group.php?gid=85726050586
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'