Koreansk Jindo

Koreansk Jindo er en urgammel hunderace, som stammer fra den sydkoreanske halv-ø Jindo. Hunden tilhører de asiatiske spidshunde og betegnes lidt som en nationalskat i sydkorea.

Man regner med at racen Jindo er mere end 3000 år i oprindelse og at racen oprindeligt kom til øen via fastlandet. Dens ophav er beskrevet som et mix af den asiatisk dingo (Ny-Guinea) og den nationale spidshund fra Japan. I 1938 blev den optaget og registreret, som selvstændig hunderace og siden hen er den også blæevet optaget i den europæriske FCI index som nummer 334.

En af kendetegnene ved denne hund er, at den kan løbe utrolig hurtig og utrolig længe. En max topfart i fuld løb er beskrevet som 65-70 km i timen ( som en mynde ), og man regner med at denne medfødte egenskab skal ligge i, at de i tiden tilbage oprindeligt blev brugt til at fremjage vildsvin og hortedyr med.

Racen er siden 1980'erne blevet transportet til andre lande bla.Canada og Nordamerika. Her er racen fremavlet med andre farvevarianter, men disse accepteres ikke i Korea og er ikke i koreanske øjne en ægte Jindo.

Sydkorea

Jagt

14 år

Tæt undepels, med en ydre pels der stritter en anelse ud. Kræver normal pelspleje og fælder ikke særlig meget.

Hvid, rød, sort, sort og tan, ulvegrå. I Korea tillades kun hvid.

12

55

Der ikke beskrevet synlige sygdomstegn i blodlinierne og den antages at være en meget sund og robust hund.

Kræver middel til god motion.