Koreansk Jindo

Koreansk Jindo er en urgammel hunderace, som stammer fra den sydkoreanske halv-ø Jindo. Hunden tilhører de asiatiske spidshunde og betegnes lidt som en nationalskat i sydkorea.

Man regner med at racen Jindo er mere end 3000 år i oprindelse og at racen oprindeligt kom til øen via fastlandet. Dens ophav er beskrevet som et mix af den asiatisk dingo (Ny-Guinea) og den nationale spidshund fra Japan. I 1938 blev den optaget og registreret, som selvstændig hunderace og siden hen er den også blæevet optaget i den europæriske FCI index som nummer 334.

En af kendetegnene ved denne hund er, at den kan løbe utrolig hurtig og utrolig længe. En max topfart i fuld løb er beskrevet som 65-70 km i timen ( som en mynde ), og man regner med at denne medfødte egenskab skal ligge i, at de i tiden tilbage oprindeligt blev brugt til at fremjage vildsvin og hortedyr med.

Racen er siden 1980'erne blevet transportet til andre lande bla.Canada og Nordamerika. Her er racen fremavlet med andre farvevarianter, men disse accepteres ikke i Korea og er ikke i koreanske øjne en ægte Jindo.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Sydkorea
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagt
Forventet levealder 14 år
Pelstype Tæt undepels, med en ydre pels der stritter en anelse ud. Kræver normal pelspleje og fælder ikke særlig meget.
Pelsfarve Hvid, rød, sort, sort og tan, ulvegrå. I Korea tillades kun hvid.
Højde 12
Vægt 55 kg
Avls kendte sundhedstegn Der ikke beskrevet synlige sygdomstegn i blodlinierne og den antages at være en meget sund og robust hund.
Karakteristika /- sind Jindo er en middelstor hund med stor fysik og som kan tillægge lange afstande uden at blive træt. Dens sind er på linie med alakan malamute og den kan være svær og opdrage da den er meget selvstæding, også over for andre hunderacer. Anbefales ikke direkte som starthund / familiehund.
Aktivitet /- motion Kræver middel til god motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www-spidshundeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'