Etnahund

De nyeste undersøgelser viser, at Etnahundens oprindelsesland er Italien. Nærmere betegnet Sicilien i området omkring Etna. Etnahunden er en jagthund af oprindelig type , der blev avlet til jagt i vanskeligt terræn. Etnahunden var særligt egnet til jagt på vilde kaniner.

Den er lynhurtig og udholdende under jagt, selv under ekstrem varme kan den fortsætte flere timer uden vand eller føde. Selvom Etnahunden i dag først og fremmest bruges som familiehund, besidder den stadig stærke jagtinstinkter.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagt
Forventet levealder 11 år
Pelstype Kort og fast og den kræver ikke meget pleje.
Pelsfarve Nøddebrun
Højde 47
Vægt 9 kg
Avls kendte sundhedstegn Etnahunden er generelt en meget sund hund og der er ikke p.t. nogen kendte arvelige sygdomme til racen.
Karakteristika /- sind Etnahunden er livlig og legesyg, og knytter sig tæt til familien. Den er gerne reserveret over for fremmede, men knytter sig tæt til familien. Etnahundens stærke jagtinstinkter kombineret med, at det er en meget egensindig hund, kan den være svær at styre når den er løs.
Aktivitet /- motion Kræver god til middel motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'