Engelsk Cocker Spaniel

Spaniels går tilbage til 1100 tallet og blev oprindeligt ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800 tallet blev de delt op i to grupper. Hunde over 11 kg var “Starters”, som skulle jage vildtet op. De mindre kaldes Cockere, og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper (woodcocks). Cocker Spaniels stammer fra Wales og Syd England og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Glat pels der er tilliggende. Det anbefales at trimme og klippe pelsen jævnligt og kræver en del arbejde med kam og børst.
Pelsfarve Forskellige, med hvid plet på brystet.
Højde 40
Vægt 12 kg
Avls kendte sundhedstegn Øjensygdommen PRA og HD.
Karakteristika /- sind En selvstændig jagthund med et stort behov for aktivitet, hvilket man skal tage til efterretning. Den vil dog sagtens kunne tilpasse sig som familiehund hvor der er børn.
Aktivitet /- motion Den er en aktiv hund og behøver en hel del beskæftigelse og motion.
Kennellinks www.hitch-cock.dk
www.cockerlunden.dk
Specialklub www.spaniel-klubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'