Louisiana Catahoula Leopard Dog

Hunderacen er opstået i Lousiana i USA og den er en udspring af en blanding af racerne greyhounds, beauceron og matiff. Dens plettede pels har givet hunden sit særpræget navn. Racen er endnu ikke anerkendt af FCI, men står som selvstændig hunderace i den amerikanske kennelklub.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område USA
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagt og vogterhund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Kort og fast og den kræver ikke meget pleje.
Pelsfarve Multifarvet med kendetegn af brune og gule pletter langs ryg og nakke. Nogen har sorte pletter i stedet for gule/brune nuancer.
Højde 60
Vægt 38 kg
Avls kendte sundhedstegn Catahoulas har en genetisk fejl ved hørelsen og mange bliver født døve på enten begge eller det ene øre. Det er ligeledes blevet undersøgt og bevist at specielt de hvide hunde i racen har en langt større chance for at føde døve hvalpe. Der desuden set HD.
Karakteristika /- sind Hunden er nem og medgørelig, sin størrelse til trods. Passer udemærket sammen med en familie med børn. Pga. sin højde på over en halv meter, vil det ikke være hensigtsmæssigt for hunden, at blive placeret på 4 sal. De udskiller sig fra andre racer, ved at have næsten hvide/lyse øjne med små pupiller.
Aktivitet /- motion Kræver normal fysisk træning og stimulation med daglige gåture og aktivering.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer http://en.wikipedia.org/wiki/Catahoula_Leopard_Dog
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'