Tjekkoslovakisk Ulvehund.

I året 1955 fandt et biologisk eksperiment sted i det daværende Tjekkoslovakiet, nemlig krydsning af en tysk Schäferhund med en karpatisk ulv. Forsøget gav som resultat, at afkom efter såvel hanhund / tæveulv som hanulv / tævehund var i stand til at forplante sig videre.

Det overvejende flertal af disse krydsningsprodukter besad de genetiske forudsætninger for videre avl. Efter forsøgenes afslutning i 1965 blev der udarbejdet et projekt for opdræt af den nye race, hvorved ulvens brugbare egenskaber skulle kombineres med hundens fordelagtige egenskaber. I 1982 blev racen anerkendt af bestyrelsen for opdrættersammenslutningen i det daværende Tjekkoslovakiet som en national race, Tjekkoslovakisk Ulvehund.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tidl. Tjekkoslovakiet
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Brugshund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Tætliggende.
Pelsfarve Gulgrå til sølvgrå med den karakteristiske lyse maske.
Højde 62
Vægt 23 kg
Avls kendte sundhedstegn HD
Karakteristika /- sind En hund med stor temperament og kan være meget støjende ( Gør ). Hunden kan udvise mistro over for fremmed, men for sin herre er den ualmindelig trofast. Den er robust over for vind og vejr og er alsidigt anvendelig.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'