Peruviansk Hårløs

I henhold til visse eksperter blev racen indført til Peru under den kinesiske indvandring, kort efter at Peru’s præsident Don Ramon Castilla havde kundgjort loven om slaveriets afskaffelse. På den anden side formoder andre forskere, at racen er kommet fra det afrikanske kontinent via nomader, som kom til Amerika ledsaget af deres hårløse hunde. En tredie mulig forklaring er, at racens tilstedeværelse kunne stamme fra indvandringen af mennesker og deres hunde fra Asien til Amerika via Beringstrædet.
Der findes dog – ved siden af alle disse antagelser – visse beviser, såsom de gengivelser, der findes på keramiske arbejder fra forskellige præ-Inka kulturer (Vicus, Mochica, Chancay, Chancay påvirket af Tiahuana, Chimu). I mange tilfælde har den hårløse hund erstattet pumaen, slangen eller falken, specielt og meget tydeligt i Chancay-kulturen. Som det fremgår af disse afbildninger, dukker den hårløse hund op under den arkæologiske præ-Inka-tid, dvs mellem år 300 f kr og 1400 e kr.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Peru
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagthunde og selskabshund
Forventet levealder 14 år
Pelstype Hårløs, dog lidt hår på hovedet, nederst på benene og mod halespidsen.
Pelsfarve Sort hos sorte hunde, skifersort, elefantsort, blåsort, alle grå nuancer og mørkebun til lys blond
Højde 45
Vægt 15 kg
Avls kendte sundhedstegn Dermatologiske sygdomme.
Karakteristika /- sind Den nøgne hud gør den velegnet for mennesker som er allergisk overfor hundehår. Det er en atletisk hund som er glad for at løbe. Den er desuden vagtsom, både over for ejer og børn. En anden karakteristisk egenskab er at hunden er tandløs.
Aktivitet /- motion Kræver alm. motion
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'