Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog kommer fra Shetlandsøene, som er en øgruppe nordvest for Skotland. Oprindelsen på øerne fortaber sig i tågerne, men der har igennem århundreder være anvendt Collielignende hunde til at passe på Shetlandsfårene. Måske af samme grund kom den første specielklub, som blev stiftet i 1908 med navnet: The Shetland Collie Club. Collie opdrætterne var dog ikke enige, og racen fik senere fuld anerkendelse under navnet Shetland Sheepdog.

Denne meget populære hyrdehund er dog også betydelig mindre end en langhåret collie.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrdehund.
Forventet levealder 13 år
Pelstype Dobbelt. Underulden blød, kort og tæt tilliggende.
Pelsfarve Zobel / hvid, tricolor.
Højde 39
Vægt 10 kg
Avls kendte sundhedstegn HD og øjensygdomme.
Karakteristika /- sind Sheltier kan være reserverede over for fremmede. Så hvis du ønsker en hund, der gladelig springer i armene på alle mennesker, så er dette ikke racen, du skal vælge; eller du skal i hvert fald vælge din hvalp med omhu. Racens standard, som beskriver hvordan en sheltie ønskes at være, foreskriver at sheltien skal være reserveret men venlig.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.ophian.dk
www.cassie.dk
www.sims-saints.dk
www.123hjemmeside.dk/mifan
Specialklub www.sheltie.dk
Andre referencer www.assa.org
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'