Karelsk Bjørnehund

Man anser Komi-hunden, også kaldet Zyrernes hund, for at være ophav til racen.

Den grundlæggende stamme har dog sin oprindelse i Ladoga's Karelien, i Olonets og Russisk Karelien, hvor racen blev brugt til jagt på al slags vildt. Opdrættet begyndte i 1936 med det mål at skabe en robust hund, der giver hals for storvildt.

De første standard blev fastlagt i 1945, og de første hunde blev registreret i 1946. l dag er racen almindelig i Finland.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Finland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Alsidig jagthund. Racen bruges hovedsagelig ved jagt på elg og bjørn, idet den stiller vildtet.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Stive dækhår med/tyk blød underuld.
Pelsfarve Sort, kan være mat eller have en brunlig nuance.
Højde 57
Vægt 28 kg
Avls kendte sundhedstegn Øjensygdomme og HD.
Karakteristika /- sind Bjørnehunde er gennem næsten 100år blevet avlet til at forlade dig og lede efter jagtbytte, altså til at fungere som en selvstændig jagthund. Det er nødvendigt at bruge mange timer på at lære denne selvstændige race begrebet -Kom-. De fleste bjørnehunde skal altid holdes i snor, når de da ikke går på et indhegnet område.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.fuhlendorf.dk
www.karelsk-bjoernehund.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.kareler.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'