Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retrieveren, ofte bare kaldet Tolleren, stammer som navnet siger fra Nova Scotia halvøen i Canada.
Tollerens historie går langt tilbage i tiden, præcis hvornår det hele startede ved man ikke. Der fortælles flere historier om, hvordan racen opstod. Den mest udbredte er, at en Mr. Allen i omkring 1870 krydsede en leverfarvet flatcoated retriever med en labradorlignende hund. Dette afkom blev senere krydset med Spaniel. Racer som Chesapeake Bay retriever og Collie menes også at være blandet i racen.

Racen eksisterede i ca. 75 år som en ren race på Nova Scotia før den blev udbredt til resten af Canada. I alle disse år gik racen under navnet Little River Duck Dog, efter Little River distriktet i Yarmouth County, hvor racen opstod. I 1945 blev racen anerkendt af den Canadiske Kennel Klub, nu under navnet Nova Scotia Duck Tolling Retriever.
Herefter begyndte så udbredelsen til resten af verden. I 1980 blev racen anerkendt af FCI.

Registreringsfortegnelser fra Canada viser, at der fra 1945 til 1985 i hele Canada blev registreret 1700 Tollere. Hvor mange der er af racen i dag, vides ikke bestemt, et gæt vil måske ligge på 6-7000 Tollere.

På et tidspunkt omkring 1960 var racen ved at uddø. Et par udholdende canadiske opdrættere formåede dog heldigvis ud fra de resterende ca. 10 Tollere at \"holde liv i racen\". Fra disse ca. 10 Tollere stammer alle de Tollere, der er i dag.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Canada
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Apportør af svømmefugle
Forventet levealder 12 år
Pelstype Middellang, blød, lige m/blød tæt underuld
Pelsfarve Rød brun og hvid aftegninger.
Højde 52
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn Progressiv retina atrofi ( PRA ). Tollersyge Tolleren rammes nogen gange af en sygdoms betegnelse kaldet \\\"Toller syge\\\" Et andet navn for disse sygdomme er \\\"Autoimmune sygdomme\\\". Det man ved i dag er at ca. 3 procent af alle Tollere på verdens plan rammes af Toller sygen. Det er immunforsvaret hos disse hunde der reagere på en unormal måde. Normalt skal immunforsvaret beskytte kroppen mod angreb fra fremmede organismer som for eksempel virus og bakterier. Når en sådan hund rammes af en autoimmun sygdom, reagere immun forsvaret ved at starte en nedbrydning af kroppens eget forsvar.
Karakteristika /- sind Den voksne Toller er blid (specielt overfor børn), intelligent og imødekommende. Overfor fremmede er den voksne Toller ofte lidt reserveret i starten, specielt hvis ejeren ikke er til stede. Når de føler at ejeren er imødekommende og venlig overfor den fremmede, vil de også vise venlighed overfor den fremmede. Der må ikke vises aggressivitet i almindelige situationer overfor hverken mennesker eller andre dyr. Nysgerrighed ses derimod ofte.
Aktivitet /- motion Tolleren elsker at arbejde og fortjener at få lov til det. Uanset hvor meget man vil gøre ud af det og hvor store ambitioner, man har, er det vigtigt at gå til en eller anden form for træning med Tolleren.
Kennellinks www.tvindelstrup-tollers.dk
www.tollers-delight.dk
www.redborn.dk
Specialklub www.toller-klub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'