Schæferhund

Den planmæssige avl med schæferhunde tager sin begyndelse i slutningen af 1800-tallet. Omkring århundredeskiftet opstod forskellige foreninger med det formål at opbygge og renavle schæferhunderacen. Begyndelsen var præget af en del uoverensstemmelser. Nogle grupper ville først og fremmest avle på brugsegenskaber, andre på eksteriør.

Først i 1899 lykkedes det at skabe en stabil forening under ledelse af Arthur Meyer og med ritmester v. Stephanitz som ordfører. Sidstnævnte blev senere foreningens præsident og han har en meget stor del af æren for udformningen af de retningslinier, der resulterede i vor tids schæferhund.

Det var v. Stephanitz ' grundlæggende holdning, at der skulle lægges vægt på både udseende og indre egenskaber, et synspunkt han altid holdt fast ved og forfægtede med stor styrke.

Grundstammen i schæferhunden blev opbygget af hyrdehunde fra Würtemberg; det var ret store langhårede hunde med hængeører og korrekt båret hale, fra Thüringen noget mindre, korthårede hunde med ståører og fra Schwaben kom hunde med gode hyrdehundeegenskaber. Derudover også en del mere eller mindre betydende lokal varianter.

Igennem målrettet avlsarbejde er det lykkedes at skabe en hund med de egenskaber, der blev fastsat i standarden for schæferhunde. Denne standard, som bringes uforkortet på siden: "Racen", har med ganske få ændringer været gældende siden.

Kilde: Schæferhunde KLubben Dk.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Alsidig brugs-, hyrde- og tjenestehund
Forventet levealder 13 år
Pelstype Tyk grov pels, stokhåret. Fælder meget.
Pelsfarve Sort/brun, tofarvet med, gyldeb, eller zobelfarvet.
Højde 66
Vægt 45 kg
Avls kendte sundhedstegn Hofteledsdysplasi, allergi i huden og øjensygdomme.
Karakteristika /- sind En meget selvsikker hund med mange god egenskaber. Er vagthund og beskytter af sind og befinder sig godt her i. God som familiehund og børn. Brug for en sikker leder, da den ellers kan tage herrerdømmet.
Aktivitet /- motion Kræver god motion og aktivering. Ellers tendens til rastløshed.
Kennellinks www.haushesselbjerg.dk
www.chijas.dk
www.kennel-arvesen.dk
Specialklub www.schaeferhund.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'