Schipperke

På den flamske dialekt betyder Schipperke ”Lille hyrde”. Det fælles ophav til de Belgiske Hyrdehunde og Schipperke har været en hyrdehund af ældgammel race, for det meste sort og ret lille, kaldet ”Leuvenar”. Dens oprindelse går tilbage til det 17. århundrede. Henimod 1690 blev Schipperken den foretrukne hund for de jævne folk og skoflikkerne fra Bruxelles-kvarteret Saint-Géry, som arrangerede konkurrencer for at udstille de fint ciselerede kobberhalsbånd, som de pyntede deres hunde med. Man kuperede hundenes haler komplet – en mode, som synes at være begyndt i det 15. århundrede. Racen blev kendt for sit talent for at bekæmpe mus, rotter, muldvarpe og andre skadedyr. Schipperken blev første gang udstillet i 1882 i byen Spa. Den blev gjort til modehund takket være dronning Marie-Henriette af Belgien.
Den blev indført til Storbritannien og USA i 1887. Den første standard blev udfærdiget i 1888 af racens specialklub, der blev grundlagt samme år og er Belgiens ældste raceklub. I årenes løb er arbejdet for en ensartet type lykkedes godt. På den tid var der faktisk tale om forskellige varianter fra Anvers, Louvain og Bruxelles.

Schipperken hørte også til på mange flodpramme, hvorfor nogle mener, at dens navn stammer derfra. Den lille, smidige fyr holdt skibet fri for rotter og mus og bevogtede det højtrøstet og energisk mod tyveknægte.

Belgien

Vagt- og selskabshund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Dækpelsen er rigelig, tæt og lige og af passende hårdhed. Den føles tør og fast og udgør sammen med den bløde og tætsluttende underuld en fortrinlig beskyttelse.

Sort.

22

9

MPS IIIB, en genetisk mutation, der forekommer i højst 15% af det samlede race antal.

Kræver normal motion.