Australian Shepherd (Aussie)

Selv om der er mange teorier om Australian Shepherds oprindelse, er racen - som vi kender den i dag - udviklet udelukkende i USA. Racen fik sit navn på grund af forbindelsen til de baskiske fårehyrder, som kom til USA fra Australien i 1800-tallet.Australian Shepherd´s popularitet voksede støt med den store interesse for "Western Horseback Riding", som efter 2. Verdenskrig blev gjort vidt bekendt gennem rodeo- opvisninger, heste-shows, film og TV-shows. Deres medfødte alsidighed og lærenemhed gjorde dem værdifulde for amerikanske farmere og ranchejere.

De amerikanske opdrættere fortsatte racens udvikling og bevarede dens alsidighed, gode intelligens og stærke hyrde-instinkt samt det iøjnefaldende udseende, der fra først af gjorde den så beundret. Selv om hver eneste Australian Shepherd er unik hvad angår farve og aftegninger, har de alle en uovertruffen hengivenhed over for deres familie. Deres mange gode sider har sikret dem varig popularitet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område USA
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindeligt beskyttet gården og taget sig af hyrdeopgaver.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort til medium med tyk underuld
Pelsfarve Blue merle, sort, red merle og rød.
Højde 58
Vægt 32 kg
Avls kendte sundhedstegn Arvelige øjensygdomme såsom Catarat (der svarer til menneskets grå eller grøn stær) og arvle PRA. Nogle af disse sygdomme kan være invaliderende for hunden. HD og AD ses ligeledes men er sjædne, grundet god avlsarbejde.
Karakteristika /- sind Er en yderst intelligent hund med linie til Border Collien. Kræver god aktivering, grundet sine gener for hyrde og hyrdning.
Aktivitet /- motion Denne race kræver megen motion og intellektuelle udfordringer, ellers kan den udvikle uvaner såsom at bide i ting, grave huller i haven, gø hele tiden osv.
Kennellinks www.khetashio.dk
www.dreamcatchers.dk
www.paintedmagic.dk
www.strandly.dk
www.leading-angels.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'