Grosser Schweizer Sennenhund

i 1908 på en udstilling i Langenthal blev den første Grosser fremvist, som en korthåret Berner Sennenhund. Det viste sig at være en næsten uddød race, som i hele Schweiz blev kaldt Grosser Schweizer Sennenhund. To år efter på en udstilling i Bern blev der fremvist 4 repræsentanter af racen.

Grundlæggelsen af klubben GrosserSchweizer Sennenhund blev oprettet i 1912 i Schweiz.
I 1959 blev den første Grosser registreret i Danmark, og der er efterfølgende blevet importeret hunde fra Tyskland, Schweiz, Sverige, USA, Østrig, Norge, Polen, Frankrig, Slovenien, Belgien og Holland. Der er ca. 185 registrerede hunde i Danmark nu – så det går stødt fremad for racen.
En del hunde er blevet importeret fra Schweiz, USA, Norge og Sverige i de sidste par år.

Grosser-ejere i Danmark i dag vil gerne fremavle en sund stamme til opdræt. Det vil sige en stamme uden HD, AD og skulderdysplasi samt uden øjenhår, epilepsi og andre arvelige sygdomme.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Schweiz
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Træk- og lavinehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort m/tyk underuld.
Pelsfarve Sort, hvid, og tan.
Højde 72
Vægt 61 kg
Avls kendte sundhedstegn HD og AA.
Karakteristika /- sind På grund af Grosseren rolige og venlig væsen, er den en ideel familiehund med en stor forkærlighed for børn, der til tider grænser til det utrolige..det samme gælder også over for hvalpe og unghunde...De kan næsten få lov til alt..Linen er meget lang.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.grossergruppen.dk
www.grosserhunden.dk
www.de4sennenhunde.dk
www.grosserguiden.dk
www.gsmd-bonzo.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'