Dalmatiner

Fra Dalmatien kom racen til Vesteuropa med sigøjnerne, men meget tyder på, at Balkan kun har været midlertidigt opholdssted for racen i middelalderen. Sand-synligvis har sigøjnerne, der stammer fra Nordindien, bragt racen med sig derfra. De brugte hundene til alt muligt, men mest som støvere og til fuglejagt. Da racen i begyndelsen af 1700-tallet kom til Vesteuropa, lignede den i den grad en pointer, at det egentlig kun var farven, der adskilte de to racer. I løbet af forrige århund-rede nåede Dalmatinerens popularitet sit højdepunkt. Ingen hesteekvipage i Fran-krig eller England var komplet uden et par Dalmatinere, der travede ved siden af hestene eller under vognens hjulaksel. Til at begynde med var det hundens opga-ve at beskytte de kørende mod røvere, men senere var de udelukkende til pynt. Da hesteekvipagen forsvandt, aftog også Dalmatinerens popularitet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Dalmatien, Den Kroatiske Republik
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Ledsagehund, familiehund. Egnet til afretning som ledsage- og sanitetshund.
Forventet levealder 13 år
Pelstype Pelsen er kort, tæt, glat og glansfuld.
Pelsfarve Hvid, med sorte eller brune aftegninger.
Højde 61
Vægt 32 kg
Avls kendte sundhedstegn Allergi, ARDS, og stoftskifte.
Karakteristika /- sind Dalmatineren er en iøjnefaldende plettet, stærk, muskuløs og livlig hund.
Aktivitet /- motion Fordi Dalmatineren er så stor og stærk en hund, kræver den naturligvis også meget motion. Et par timer om dagen, et sted, hvor den kan løbe frit og få afløb for sin energi, er ikke for meget.
Kennellinks www.dalmatinere.dk
www.dalmatin.dk
Specialklub www.dalmatinerklubben.dk
Andre referencer www.dalmatiner.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'