Coton de Tuléar

Den første Coton de Tulear, eller Bomuldshunden som den også kaldes, kom første gang officielt til Danmark i 1989. Racen stammer fra Madagaskar og er opkaldt efter byen Tulear og har været kendt siden 1500-tallet. Man regner med, at racen er opstået som en blanding med bl.a. Bichon og Malteser ombord på handelsskibe i Det indiske Hav i 1500-tallet. Coton'en er også blevet kaldt "Krokodillehunden" da man tidligere brugte dem til at advare om netop krokodiller.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Madagaskar
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Fin, ca. 8 cm lang, let bølget og bomuldsagtig. Cotonens pels er bomuldsartig,lugter aldrig af hund, skal ikke klippes og de fleste allergiker kan tåle den.
Pelsfarve Hvid. Ses ofte med brune, sorte eller grå aftegninger.
Højde 32
Vægt 6 kg
Avls kendte sundhedstegn PRA.
Karakteristika /- sind En Coton De Tulear er alle tiders familiehund.Det er en meget kærlig, og legesyg lille hund der er let at opdrage. Man skal dog være opmærksom på at de kan være støjende.
Aktivitet /- motion Kræver minimal motion.
Kennellinks www.madagaskarhunden.dk
www.frejas.dk
www.coton-de-tulear.dk
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer www.cotonshoppen.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'