Schnauzer

Schnauzerr racen har været kendt, og er stort set uforandret, gennem århundreder. Kunstnere som Albrecht Dürer og Rembrandt har afbildet hunde, som minder påfaldende om nutidens schnauzere.

Den er den klassiske mellemeuropæiske gårdhund og forfaderen til både riesenschnauzeren og dværgschnauzeren.

Som gårdhund levede den lunt og trygt i stalden, fik tilstrækkeligt at spise og rigelig kontakt med mennesker og andre dyr. Til gengæld skulle den holde rotter og mus og andet småkravl fra dørene og advare, hvis der kom fremmede efter lygtetændingstid.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagt- og selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Ruhåret, hård og tæt. En schnauzerpels skal trimmes - dvs at døde hår jævnligt plukkes væk - hunden fælder derfor i reglen kun ubetydeligt.
Pelsfarve Schnauzeren findes i to farver, der betragtes som selvstændige racer og ikke blandes indbyrdes. Pelsen kan være laksort fra snude til halespids, eller den kan have den specielle gråmelerede farve, som kaldes peber/salt
Højde 47
Vægt 17 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Det er en sund, lærenem og livlig hund, som trives bedst i en aktiv familie, hvor den får masser af beskæftigelse og oplevelser og en konsekvent, men ikke for håndfast opdragelse.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.schnauzers.dk
www.schnauzer-huset.dk
Specialklub www.dspk.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'