Hjortehund

Den skotske hjortehund kan føres langt tilbage i tiden - helt tilbage til omkring 1500 tallet. Før man fik skydevåben, var hundene nærmest uundværlige på jagten og følgelig meget værdsatte. Skotsk hjortehund - eller skotsk greyhound eller highland greyhound, som den dengang også blev kaldt - var de skotske klanhøvdingers hund. Denne mynde blev en slags nationalhund for de forskellige klaner, så hvis en klan stjal en eller flere skotske hjortehunde fra en anden klan, kunne det ligefrem udvikle sig krig, indtil klanen havde genvundet sine hunde.

Selv hos den engelske adel, måtte ingen under jarlrangen have lov til at eje en skotsk hjortehund. Men efterhånden som skydevåbnenes træfsikkerhed øgedes, mindskedes hjortehundens betydning, og racen var ved at uddø. Det var først i sidste øjeblik, det lykkedes at redde den fra total udryddelse, da et par interesserede entusiaster samlede den sidste håndfuld hunde, der var tilbage i Skotland og iværksatte et målrettet avlsarbejde.

I dag er det ved coursing-arrangementer, man kan møde den skotske hjortehund i sit naturlige miljø. Den har sine dedikerede tilhængere specielt i England og USA.

Racen er blid og venlig. Lydig og nem at træne, fordi den så gerne vil behage sin herre. Der må aldrig bruges høj stemmeføring eller hård dressur. Den er føjelig og godmodig og er aldrig mistroisk, aggressiv eller nervøs. Skotsk hjortehund er vel vidende om sin størrelse, når den leger med børn eller mindre hunde, idet den udviser en fantastisk tålmodighed. Trods opdrættet til jagthund, strejfer den ikke, men bliver tæt ved hjemmet og familien. Den nyder at samle familien, hvor den har det bedst, når hele flokken er samlet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Skotland, Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Løbshund, jagthund, og ledsagehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tyk, tæt tilliggende og strid.
Pelsfarve Mørk blågrå, mørkere og lysere grå nuancer eller brindlet, gul, sandfarvet rød eller rød fawn med sorte hårspidser.
Højde 76
Vægt 45 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Blid og venlig. Lydig og nem at træne, fordi den så gerne vil behage sin herre. Der må aldrig bruges høj stemmeføring eller hård dressur. Føjelig og godmodig, aldrig mistroisk, aggressiv eller nervøs. Skotsk Hjortehunden er vel viden om sin størrelse når den leger med børn eller mindre hunde, idet den udviser en fantastisk tålmodighed. Trods opdrættet til jagthund, strejfer den ikke, men bliver tæt ved hjemmet og familien. Skotsk Hjortehund er længe om at modne både fysisk og psykisk, så hvalpen skal opdrages med stor omhu. Den elsker deres menneskers selskab og er allermest glad for at bo i huset og deltage i alle af familiens daglige aktiviteter.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.eikica.dk
www.hundepædagogen.dk
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer www.dkk.dk/xdoc/120/Hjortehunden_portræt.pdf
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'