Pomeranian / Tysk Spitz

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund Canis familiaris palustris Rythimeyerog den senere ”Pælehus-spids”, og de udgør mellemeuropas ældste hunderace, som talrige andreracer er udgået fra. I lande inden for det tyske sprogområde kaldes pomeranian for zwergspits.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Pelsen er dobbelt, dvs. bestående af lange, lige dækhår, der står ud fra kroppen, og en kort, tyk ogvatagtig underuld.
Pelsfarve Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå og andre farver.
Højde 20
Vægt 2.5 kg
Avls kendte sundhedstegn BSD - black skin disease i racen, hvor de taber pelsen og bliver sort i huden. Luftrørskolaps og CLP - Calve legg perthes hvor leddet i hofteskålen smuldrer væk. Åben fontanel. Patella luksation / PL ( knæskallen går ud af led ).
Karakteristika /- sind Pomeranian er altid opmærksom, livlig og usædvanlig trofast over for sin ejer. Den er megetlærevillig og let at opdrage. Dens mistro over for fremmede og dens manglende interesse for jagt, gør den til en ideel vogter af hus og ejendom. Den er hverken sky eller aggressiv. Den udmærker sigisær ved at kunne tåle vind og vejr, at være robust og leve længe.
Aktivitet /- motion Kræver minimal motion.
Kennellinks www.kennelsoffie.dk
www.pomser.dk
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer en.wikipedia.org/wiki/Pomeranian_(dog)
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'