Newfoundland

Newfen stammer fra Newfoundland på den canadiske østkyst. I starten af 1880'erne sejlede mange europæiske fiskere til Newfoundlandsbankerne, for at fange torsk. På bankerne var der to typer hunde, en kraftig langhåret og en mindre, mere aktiv, korthåret. Den kraftige var newfoundlænderen, den mindre var labradoren. Begge hunde blev brugt til at trække fiskenet i land. De europæiske fiskere tog hunden med tilbage til Europa.

Der er flere teorier om hvordan racen opstod. Nogle mener at den stammer fra blandinger mellem sorte ulve og tibetanske mastiffer.

Andre mener at den har udviklet sig fra hunde som vikingerne efterlod omkring forrige årtusindeskifte. En tredje teori er at den stammer fra europæiske opdagelsesrejsendes hunde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Canada
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Slædehund til tung last, vandhund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Mellemlang m/tyk, tæt underuld. Dens lange pels kræver en del pleje.
Pelsfarve Sort, hvid/sort og brun.
Højde 85
Vægt 75 kg
Avls kendte sundhedstegn HD. Øjensygdomme.
Karakteristika /- sind En newf foretrækker kulde og vil helst være ude det meste af tiden. Men det er samtidig en nysgerrig og social hund, der helst vil være sammen med familien. Racen er kendt for at savle rigtig meget.
Aktivitet /- motion Kræver ikke de store mængder motion.
Kennellinks www.blackhoudini.dk
Specialklub www.newfclub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'