Rottweiler

Rottweileren hører til blandt de ældste hunderacer. Dens oprindelse går tilbage til Romertiden, da den blev brugt som vogter- og drivhund. Hundene fulgte de romerske legioner over Alperne, beskyttede menneskene og drev kvæget. I området omkring byen Rottweil mødtes de med de lokale hunde, og der opstod blandinger.

Rottweilerens hovedopgave blev nu at drive og bevogte kvæghjordene og at forsvare sin herre og hans ejendom. Efter den gamle tyske købstad Rottweil fik racen sit navn: Rottweiler-slagterhunden. Slagterne opdrættede denne hundetype udelukkende til arbejde og brugsformål, og således opstod i tidens løb en fremragende vogter- og drivhund, som også fandt anvendelse som trækhund. Da man ved begyndelsen af det 20. århundrede søgte hunderacer til polititjeneste, blev også Rottweileren afprøvet.

Det viste sig hurtigt, at racen var fremragende egnet til opgaver i politiets tjeneste, og i 1910 blev den således officielt anerkendt som politihund.

Rottweileravlen tilstræber en hund, der svulmer af kraft, sort med rødbrune, klart afgrænsede aftegninger — en hund, der trods sin magtfulde fremtoning ikke savner ædelhed, og i særlig grad er egnet som ledsagehund, tjenestehund og brugshund.

Tyskland

Ledsagehund, tjeneste- og brugshund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Blødt, for kort eller for langt. Bølget pels.

Racen er næsten altid sort med klart definerede tan eller mahogni mærkning på kinder, snude, bryst og ben.

68

50

Ektropion = indadkrængning af øjenlåg og Ektropion = udadkrængning af øjenlåg og HD.

Kræver middel motion.