Rottweiler

Rottweileren hører til blandt de ældste hunderacer. Dens oprindelse går tilbage til Romertiden, da den blev brugt som vogter- og drivhund. Hundene fulgte de romerske legioner over Alperne, beskyttede menneskene og drev kvæget. I området omkring byen Rottweil mødtes de med de lokale hunde, og der opstod blandinger.

Rottweilerens hovedopgave blev nu at drive og bevogte kvæghjordene og at forsvare sin herre og hans ejendom. Efter den gamle tyske købstad Rottweil fik racen sit navn: Rottweiler-slagterhunden. Slagterne opdrættede denne hundetype udelukkende til arbejde og brugsformål, og således opstod i tidens løb en fremragende vogter- og drivhund, som også fandt anvendelse som trækhund. Da man ved begyndelsen af det 20. århundrede søgte hunderacer til polititjeneste, blev også Rottweileren afprøvet.

Det viste sig hurtigt, at racen var fremragende egnet til opgaver i politiets tjeneste, og i 1910 blev den således officielt anerkendt som politihund.

Rottweileravlen tilstræber en hund, der svulmer af kraft, sort med rødbrune, klart afgrænsede aftegninger — en hund, der trods sin magtfulde fremtoning ikke savner ædelhed, og i særlig grad er egnet som ledsagehund, tjenestehund og brugshund.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Ledsagehund, tjeneste- og brugshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Blødt, for kort eller for langt. Bølget pels.
Pelsfarve Racen er næsten altid sort med klart definerede tan eller mahogni mærkning på kinder, snude, bryst og ben.
Højde 68
Vægt 50 kg
Avls kendte sundhedstegn Ektropion = indadkrængning af øjenlåg og Ektropion = udadkrængning af øjenlåg og HD.
Karakteristika /- sind I hænderne på en ansvarlig ejer, en veluddannet og socialiseret rottweiler kan være en pålidelig vagthund og en kærlig følgesvend. Rottweilers er meget kærlig, god af natur og familie orienteret. Men enhver dårligt uddannet hunden kan blive en fare i den forkerte omstændigheder, især en stærk hund. Rottweilers, der er veluddannede og plejes kan være lige så god som alle andre hunde og i almindelighed er de meget glade for børn, meget brugt, hurtig til at lære og ivrig efter at behage.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.rottweilers.dk
www.kennel-raphael.dk
Specialklub www.rottweiler.dk
Andre referencer www.rottweiler.net
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'