Entlebucher Sennenhunden

Entlebucheren er den mindste af de fire schweiziske Sennenhunde. Den stammer fra Entlebuch, en dal i kanton'erne Luzern og Bern. Den første beskrivelse under navnet "Entlebucherhund" stammer fra 1889, men endnu i lang tid derefter skelnede man overhovedet ikke mellem Appenzeller- og Entlebucher Sennenhunden. I 1913 blev fire af disse små, stumphalede drivhunde ved en udstilling i Langenthal fremstillet for professor Heim, den stor forkæmper for de schweiziske Sennenhunde-racer. På grundlag af dommerbeskrivelserne blev de indskrevet i Den Schweiziske Hundestambog (SHSB) som den fjerde Sennehunderace. Den første standard blev dog først affattet i 1927, og da den schweiziske klub for Entlebucher Sennenhunde blev stiftet 28 AUG 1926 på initiativ af dr. B. Kobler, kom racen i fremgang og blev videreavlet som en ren race. Som det lille antal i stambogen (SHSB) viser, udviklede racen sig kun langsomt.

Entlebucher Sennenhunden opnåede fornyet fremgang, da den foruden sine nedarvede egenskaber som livlig og utrættelig drivhund beviste sine fremragende egenskaber som brugshund. Selvom bestanden i dag stadig er lille, har denne tiltalende, trefarvede hund fundet sine tilhængere og kan glæde sig over voksende popularitet også som familiehund.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Schweiz
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Drivhund, vogterhund, vagthund, hus- og gårdhund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Dobbelt pels (Stockhaar). Dækpelsen er kort, fast tilliggende, hård og glansfuld. Underulden er tæt.
Pelsfarve Typisk trefarvet. Grundfarven er sort.
Højde 50
Vægt 22 kg
Avls kendte sundhedstegn HD. Katarakt og PRA (Progressiv retina atrophi).
Karakteristika /- sind Over for folk, den kender, er den venlig og hengiven, men kan virke let mistroisk overfor fremmede.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.entlebucher.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'