Alaskan Malamute

Malamuten er Alaskas nationalhund, og er en af verdens stærkeste og mest udholdende slædehunde.

Racen er fra et folk kaldet ”mahlemuteskimoerne”, som levede i Nordvestalaska, nær ved Kotzebue. Hunden blev mest brugt til at flytte store læs af oppakning, når de skiftede opholdsted. Mahlemuteskimoerne levede i mange år, uden den mindste kontakt med omverdenen. Men efterhånden lærte handelsmænd og missioner at bruge hunden i de ufremkommelige områder.

I 1906 indesneede den store guldgraver by, Nome. Og de kunne ikke komme i kontakt med omverden på andre måder end telegram, men takket være de indfødtes hundespande, kunne de igen få kontakt med omverdenen. Det fik mange guldgravere, til at interesser sig for ”slædevæddeløb”. Det første slædevæddeløb fandt sted i 1908, og første pladsen var på 10.000$, der var mange der derfor begyndte at blande hurtigere racer i, for at vinde, hvilket resulteret i at der næsten ikke var flere ægte racer tilbage. Men heldigvis var der nogle af racerne, på bopladser, og det lykkes at lave dem til avls hunde, så racen igen kunne overleve.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område USA
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Slædehund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Tyk og grov dækpels, aldrig lang og blød
Pelsfarve Hvid/sort, tyk med ulvegrå aftegninger
Højde 50
Vægt 36 kg
Avls kendte sundhedstegn Hofteledsdysplasi.
Karakteristika /- sind Alaskan Malamute er en kærlig og venlig hund, ikke nogen ”enmands-hund”. Den er en loyal ledsager, og leger gerne på opfordring. Den kræver en konsekvent opdragelse. Kan opfører sig destruktiv hvis den får lov til at kede sig.
Aktivitet /- motion Er ekstrem krævende for motion og bevægelse, grundet sin oprindelse. Derfor uegnet som "lejlighedshund".
Kennellinks www.amuloga.dk
www.porcupine.dk
Specialklub www.polarhund.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'