Skotsk Terrier

Skotsk Terrier er en gammel race, der som navnet siger, stammer fra Skotland. Dens oprindelse fortaber sig i tågerne i det skotske højland, hvor der blev opdrættet små ruhårede terriere beregnet til jagt. Da det skotske højland den gang var vildt og meget ufremkommeligt, har disse små terriere varieret fra egn til egn.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Skotsk Terrier er oprindeligt avlet til jagt under jorden. "Terra" betyder nemlig "jord" på latin. Når først skotten var kommet ned i rævegraven, måtte den lade alt andet ude, hvis den skulle klare sig over for fjenden med livet i behold.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tætliggende, dobbelt og vandresistent. Kræver nogen indsats fra hundens ejer. Pelsen skal trimmes ca. fire gange om året
Pelsfarve Sort, brindled og hvedefarve.
Højde 28
Vægt 10 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Skotten er ikke en hund for alle og enhver. På trods af den handy størrelse er der meget hund i en skotte - det er ikke for ingenting, at den bliver kaldt "en stor hund i en lille pakke". Skotten er en Terrier med stort ”T” og alt, hvad det indebærer, af selvstændighed, selvsikkerhed og stædighed.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.dreamskot.dk/
www.skotskterrier.dk
www.ayrzol.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.scottishterrier.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'