Polski Owczarek Nizinny

Owczarek er en gammel østeuropæisk betegnelse for fåre- og hyrdehunde, mens Nizinny betyder lavland eller dalsænkning. Polski Owczarek Nizinny kan altså oversættes til Polsk Lavlands Hyrdehund. For nemhedens skyld kaldes racen i daglig tale for en PON.

Racen kan føres mange hundrede år tilbage og kommer oprindeligt fra Polens nordligste kystområder. PON’en var fra begyndelsen en allround hund på gårdene, hvor den blev brugt som både vagt- og hyrdehund og som træk- og lastdyr. Senere er det racens hyrdeegenskaber, man har udviklet.
Racen blev først anerkendt i 1950, og i 1980 kom den første PON til Danmark. I 1997 var der registreret ca. 325 PON’er i Danmark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Polen
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrdehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Lange grove dækhår med/tyk blød underuld.
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 50
Vægt 27 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind PON’en er en meget social og robust familiehund med en stærk og stabil psyke. Den er aktiv, nysgerrig, legesyg og selvstændig og trives bedst med liv og bevægelse omkring sig og med gode muligheder for at løbe frit omkring.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.pon-joy.com
www.khiwa.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'