Spinone Italiano

Man finder i bibliografien beskrivelser, der skildrer en ruhåret hund fra Italien, som går for at være forfaderen til vore dages Spinone, og denne race skulle således være af ren italiensk oprindelse. I bogen "Den fuldkomne jæger" taler
Sélicourt i 1683 om en "griffon", der kommer fra Italien og Piemonte.

I Middelalderen og det 15. århundrede er en sådan hund ofte blevet gengivet af de store maler; det bedst kendte maleri er en fresco af Andrea Mantegna i hertugpaladset i Mantua.

Den er næsten utrættelig og går uden videre igennem tornet krat eller springer i det iskolde vand. Den har fremragende anlæg for et langskridtet, hurtigt trav og er af natur en fortrinlig apportør.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund, stående.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hårlaget er 4 – 6 cm lang. Det er kortere på næseryggen, på hovedet, foran på benene og på poterne. På bagsiden af benene er pelsen mere busket.
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 65
Vægt 37 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Som hvalp udviser spinonen en meget rastløst natur, som er meget typisk for jagthunde racerne. Samtidig er der en underliggende ro ved racen, som er åbenlys for alle, der møder den. Det er en let elskelig og venlig hvalp, der hurtigt vil blive en del af familien. Det er vigtig at hvalpe af den race socialiseres meget, ellers vil de let blive sky.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.spinone.dk
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'