Blodhund

Blodhunden er ifølge sagn opstået, da adelsmanden Francois Hubert, efter sin unge kones død, gik i kloster, hvor han bl.a. viede sit liv til avl af hunde. Francois blev senere ophøjet til helgen, Sankt Hubertus, og er i særdeleshed kendt som jagtens skytshelgen, han fejres den 3. november med bl.a. Hubertusjagt.
Noget litteratur fortæller at blodhunden har samme stamfader som mastifferne, men som følge af bevidst avlsarbejde på franske klostre med at fremavle brugsegenskaber, specielt jagt, opstod der flere lokale varianter af drivende jagthunde. Sankt Hubertushunden var en af dem.
Racen som vi kender den i dag, må dog sikkert tilskrives England, som har udviklet hunden til den temmelig ekstreme, men alligevel hensigtsmæssige type den er.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Belgien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Sporhund. Navnet har den fået på grund af sit ædle blod: den er en ægte racehund uden islæt af andre racer. Blodhunden er en støver.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort og grov.
Pelsfarve Black-and-tan,lever-and-tan, og ensfarvede rødbrun.
Højde 61
Vægt 40 kg
Avls kendte sundhedstegn Follikulær conjunktivitis. Også kaldet blinkhinde. Racer med tendens til hængeøjne, eksempelvis Cocker Spaniels, Bassets og Blodhunde, er typisk mere udsatte for at udvikle sygdommen end andre.
Karakteristika /- sind Blodhunden har et roligt temperament. Den er vagtsom uden at være en vagthund, men samtidig ved den godt hvad der tilhører den og dens familie. Den har en blød psyke, og tåler ikke hård opdragelse.
Aktivitet /- motion Ingen info er p.t. tilgængelig
Kennellinks www.kjaerside.dk
www.kennel-lanyard.com
Specialklub www.danskblodhundeklub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'