Dogo Argentino

Racen har sin oprindelse i provinsen Cordoba, i Argentina’s centrale region. Skaberen af racen var dr Antonio Nores Martinez, en velkendt læge og medlem af en traditionel, lokal familie. Hans store hundeinteresse – måske en familiesvaghed – fik ham til i 1928 at fastlægge et grundlag og en standard for en ny hunderace, som han gav navnet ”Dogo Argentino”.

Hans arbejde var baseret på metodisk krydsning af en række rene racer med den ”gamle kamphund fra Cordoba”, en hund som var meget stærk og livskraftig, men savnede psykisk og genetisk stabilitet. Denne lokale race var produktet af krydsninger mellem Mastiffer, Bulldogger og Bull Terriers og var velkendt og værdsat af ivrige hundekamp-fans, på den tid en meget populær ”sport” hos alle sociale klasser.Efter grundige og minutiøse karakterstudier og ved selektion gennem flere generationer nåede dr Nores Martinez sit mål og fik skabt den første ”familie”.

Til at begynde med blev den hovedsagelig betragtet som en kamphund, men dr Martinez’s store interesse for jagt fik ham til at tage en hund med på en af sine sædvanlige jagtrejser, hvor den nye race demonstrerede sine færdigheder og således blev en nøglefigur på alle hans rejser. Med årene har denne tilpasningsevne gjort racen meget alsidig hvad angår dens funktioner. Den har vist sig at være en prægtig ledsager og en loyal og uovertruffen beskytter af dem den elsker. Dens styrke, sejhed, skarpe lugtesans og mod gør den til den bedste blandt de racer, der bruges til jagt på vildsvin, navlesvin, puma’er og andre landrovdyr, som lever i de udstrakte og meget varierede områder i Argentina. Racens harmoni og balance er sammen med dens atletiske muskulatur ideelle egenskaber for at holde til lange ture under alle vejrforhold og til sidst kæmpe voldsomt med det forfulgte bytte. Racen blev den 21. maj 1964 godkendt af ”Federacion Cinologica Argentina” og ”Argentinian Rural Society”, som åbnede deres stambog for at indlede registrering. Ikke førend den 31. juli 1973 blev racen accepteret af FCI som den første og eneste argentinske race, takket være stor interesse, arbejde og indsats fra dr Augustin Nores Martinez, broder og efterfølger til racens skaber.

Argentina

Jagthund til storvildt.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Meget kort, tyk, glat og glansfuld.

Fuldstændig hvid. Dog en sort eller mørk aftegning rundt om øjet.

68

45

HD og AA.

Kræver god motion.