Kinesisk Hårløs

Kineseren findes i 2 varianter, der fødes i de samme kuld. Den hårløse, kun med hår på hoved (crest), hale og poter, og Powder Puffen ("pudderkvast") med pels, der "falder som et blødt slør omkring hunden". Powder Puffen kaldes også for "mini Afghansk Mynde".

Den kinesiske hårløs er en meget gammel race, der går tilbage til 100 år før Kristus. Racen opstod som en mutation i Afrika, der fik navnet Canis Africanis. Disse hunde blev brugt i avlen og er stamfader til forskellige hårløse racer. De hårløse hunde er altså ikke et moderne påfund. De hårløse hunde kom fra Afrika og til Kina, hvor den var mandarinens kæledyr. De blev tilbedt, da man mente, at de havde magiske og helende kræfter på astmatiske sygdomme og gigt. De kinesiske handelsmænd havde hundene med på deres skibe som sengevarmere, og på den måde kom hundene også til andre dele af verden. Englænderne kaldte racen for Chinese Emperor, men i 1969 relancerede de racen som chinese crested dog, som den hedder i dag.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Kina
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder 14 år
Pelstype Ingen store partier med hår noget sted på kroppen. Huden er finkornet og glat og føles varm. Powder Puff har underuld med et blødt slør af lange hår. Dette slør er et karakteristisk træk.
Pelsfarve Powder Puff: lang hvid pels med sorte aftegninger ved hovedet.
Højde 33
Vægt 6 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Man kan lide dem; eller man tager fuldstændig afstand fra dem, men der er tilstrækkelig med liebhavere, der værdsætter denne lille eksklusive eksotiske specialitet og fremmer og elsker den. Sjældne racer skal plejes og fremmes, og det er et lykketræf, når der findes liebhavere til disse hunde. Oplev denne race med det elskelige væsen og gode karakteregenskaber, studer racen og lad dig inspirere, så hunden med den bløde varme hud engang bliver din.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Crested_Dog
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'