Kinesisk Hårløs

Kineseren findes i 2 varianter, der fødes i de samme kuld. Den hårløse, kun med hår på hoved (crest), hale og poter, og Powder Puffen ("pudderkvast") med pels, der "falder som et blødt slør omkring hunden". Powder Puffen kaldes også for "mini Afghansk Mynde".

Den kinesiske hårløs er en meget gammel race, der går tilbage til 100 år før Kristus. Racen opstod som en mutation i Afrika, der fik navnet Canis Africanis. Disse hunde blev brugt i avlen og er stamfader til forskellige hårløse racer. De hårløse hunde er altså ikke et moderne påfund. De hårløse hunde kom fra Afrika og til Kina, hvor den var mandarinens kæledyr. De blev tilbedt, da man mente, at de havde magiske og helende kræfter på astmatiske sygdomme og gigt. De kinesiske handelsmænd havde hundene med på deres skibe som sengevarmere, og på den måde kom hundene også til andre dele af verden. Englænderne kaldte racen for Chinese Emperor, men i 1969 relancerede de racen som chinese crested dog, som den hedder i dag.

Kina

Selskabshund.

14 år

Ingen store partier med hår noget sted på kroppen. Huden er finkornet og glat og føles varm. Powder Puff har underuld med et blødt slør af lange hår. Dette slør er et karakteristisk træk.

Powder Puff: lang hvid pels med sorte aftegninger ved hovedet.

33

6

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver mindre motion.