Grosser Münsterländer

Grosser Münsterländers historiske udvikling går tilbage til middelalderens hvidbrogede fugle- og falkehund, videre over de stående jagthunde og Wachtelhunde frem til det 19. århundredes stødende jagthund.

Grosser Münsterländer medregnes ligesom Kleiner Münsterländer og Langhåret Hønsehund til familien af langhårede, tyske stående jagthunde, for hvem det planmæssigte opdræt blev påbegyndt mod slutningen af det 19. århundrede. Efter af Deutsch-Langhaar-Verein i 1909 endegyldigt udelukkede den sorte farve fra avlen, påtog den i 1919 grundlagte Verein für die Reinzucht des langhaarigen schwartz-weissen Münsterländer Vorstehhunde sig opdrættet af den sort-hvide Langhår. Efter at have udarbejdet en grundliste, der indeholdt de tilbageværende rester af de langhårede stammer, der navnlig fandtes i det vestlige Münsterland og Niedersachsen, begyndte foreningen i 1922 et planmæssigt opdræt af Grosser Münsterländer. Grundlisten omfattede 83 hunde. Afkommet fra parringerne mellem de hunde, der var optaget i grundlisten, bliv indført i Zuchtbuch Grosse Münsterländer.

Den stambogsførende forening er Verband für das deutsche Hundewesen (VDH) og agdgebrauchshundverband (JGHV).

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Stående jagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tæt og langhåret.
Pelsfarve Sort og hvid.
Højde 63
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn HD, epilepsi.
Karakteristika /- sind De vigtigste egenskaber for denne race er jagtlig letførlighed, lærenemhed og pålidelighed i brugen til jagt, især efter skuddet. Dens væsen er livligt, uden nervøsitet.
Aktivitet /- motion Stor aktivitetskrav og motion.
Kennellinks www.kennel-bonjami.dk
Specialklub www.dmk-online.dk
Andre referencer www.grosser.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'