Malteser

Man går ud fra, at racen stammer fra 6.000 år før Christi og er en af de ældste racer i verden. På en gammel ægyptisk vase, som man fandt i det 10.århundre før Christi, varder afbildet en lille hvid hund.

Skriften på vasen betegnede den lille hvide hund som en hund, der stammer fra øen Malita. Man er dog ikke sikker på, om man mener den dag kaldte ø Malta.

I Centraleuropa blev den lille glade hvide hund populær fra det 15. århundrede, startende fra Frankrig. Dengang så man Malteseren afbildet mange steder, dog mest sammen med damer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Rottejæger og selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hvid, halvlangt og slikeagtigt.
Pelsfarve Hvid.
Højde 25
Vægt 5 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Malteseren er den ideelle familiehund. Den er godmodig, legesyg og meget kælen. Den lærer hurtig og gerne og er helt ukompliceret og dermed også velegnet til førstegangs hundeejere. Man skal dog være opmærksom på, at denne race kræver megen pelspleje og det skal man gøre op med sig selv, om man har lyst til, for de har ikke godt af at blive klippet ned, da de bruger pelsen til at holde varmen om vinteren og varmen ude om sommeren.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.malteser.dk
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'