Azawakhen - Afrikansk mynde

Azawakhen er en afrikansk mynde. Oprindelsesområdet er Sahelområdet i Afrika ( Mali, Niger og Burkina Faso).

Racen introduceredes først i Vesten i slutningen af 60érne, hvor de første eksemplarer kom til Frankrig og noget senere til det tidligere Jugoslavien. Fra disse hunde med indslag af senere importer fra oprindelsesområdet stammer dagens azawakher.

I øjeblikket (efterår 2004) findes der kun eet eksemplar i Danmark. Hvilket er det andet af racen nogensinde her. Den første kom hertil i starten af 90érne. I Sverige er der registreret 6 stk, 2 i Norge og 13 i Finland .I vores naboland Tyskland er racen rigere repræsenteret, hvilket også gælder i de fleste andre europæiske lande.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Mali (Sahel, Afrika)
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund (sighthound).
Forventet levealder 13 år
Pelstype Korthåret.
Pelsfarve Farven er oftest rød i alle nuancer, fra lys sandfarvet til mørk maghony, med hvide aftegninger på hoved, bryst, hale og ben. Brindle aftegninger forekommer.
Højde 74
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn HD.
Karakteristika /- sind Den er reserveret over for fremmede, men blød og hengiven over for dem, den holder af. Den har en naturlig og instinktsikker optræden med udpræget fangst og jagtdrift. Azawakhen er rolig og stilfærdig i hjemmet, men annoncerer tydeligt og højlydt gæsters ankomst og er villig til at forsvare sin ejer og dennes familie. Det er bestemt ikke nogen ”Hver mands hund”. Den er stadig ikke domesticeret i samme grad som andre mynder.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer www.azawakhs.org
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'