Epagneul Breton

Breton'en stammer fra det centrale Bretagne i Frankrig. Dens forfædre er dog formentlig Oyselhundene, som var kendt i middelalderen. Breton'en er uden tvivl en af de ældste, stående jagthunderacer i Frankrig. Selektiv avl har givet racen den faste stand, vi kender i dag.

Bretagne er bl.a. kendt for sit barske terræn med uigennemtrængeligt krat, hedestrækninger og sumpe. Her er breton'en siden tidernes morgen blevet brugt til al slags jagt. Især var og er breton'en fremragende til jagt på snepper, som der i Bretagne findes tusindvis af på træk.

Fra starten af dette århundrede fik andre end Bretagnes jægere øje på racens fortrin som jagthund, og den blev efterhånden en af de mest populære stående jagthunde i Frankrig, USA og Canada.

I 1960 var de første 2 bretons blevet importeret her til landet fra Norge. Næste import fra Canada af 4 bretons skete i 1961. Derefter kom der 3 bretons fra Frankrig. Med udgangspunkt i disse importer startede avlsarbejdet med bretons i Danmark i begyndelsen af tresserne.

I 1963 blev der i Danmark stambogsført 35 bretons, i 1964 55, i 1965 123, i 1966 189, i 1967 180 og i 1968 300 bretons.

I de sidste par år er der stambogsført ca. 200 til 250 bretons pr. år i Danmark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Frankrig
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund
Forventet levealder 12 år
Pelstype Mellemlang med fin eller bølget pelslag
Pelsfarve Hvid og orange, hvid og brun, hvid og sort. Tricolore: Hvid, orange og sort. Hvid, orange og brun eller rouan (småplettet) i en af de nævnte farver.
Højde 50
Vægt 15 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Bretonen er en let og livlig hund, der kendetegnes ved dens store jagtlyst. Den elsker at apportere både på land og i vand, den er lærenem og har et godt sindelag.
Aktivitet /- motion Kræver megen motion.
Kennellinks www.gribskovens.dk
Specialklub www.breton.dk
Andre referencer clubs.akc.org/brit/
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'