Samojed

Racen har sit navn efter Samojed-stammerne i det nordlige Rusland og Sibirien. I områdets sydlige egne blev hvide og sort/brun-brogede hunde brugt til at vogte rensdyr. I de nordlige egne var hundene rent hvide, havde et mildt temperament og blev brugt som jagt- og slædehunde. Samojedhundene levede tæt sammen med deres ejere; de sov endda med i teltene og blev brugt som "varmedunke".

Den britiske zoolog Ernest Kilburn Scott tilbragte tre måneder hos Samojed-stammerne i 1889 og a han vendte hjem til England, medbragte han en brun hanhvalp ved navn "Sabarka". Senere importerede han en cremefarvet tæve kaldet "Whitey Petchora" fra vestsiden af Ural-bjergene og en snehvid han "Musti" fra Sibirien. Disse få hunde er - sammen med dem, der blev bragt hjem af forskningsekspeditionerne - grundlaget for racen i Vesten. Den første standard blev skrevet i England i 1909.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Rusland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagt- og trækhund.
Forventet levealder 12 år
Pelstype Samojedhunden har dobbelt pels med en kort, blød og tæt underuld og en længere, mere grov og lige dækpels. Om hals og skuldre danner pelsen - især hos hanner - en krave, der indrammer hovedet. På hovedet og på forsiden af forbenene er pelsen kort og glat. Udvendigt på ørene er den kort, udstående og glat.
Pelsfarve Rent hvid, creme eller hvid med bisquit.
Højde 56
Vægt 29 kg
Avls kendte sundhedstegn Hofteledsdysplasi og øjenlidelserne PRA samt Katarakt.
Karakteristika /- sind En rar og venlig hund. Udviser aldrig skyhed eller aggressivitet. Racen er meget omgængelig og er ikke egnet til f.eks vagthund.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.smileydogs.dk
www.whitesleddog.dk
www.cottonballs.dk
www.samojede.dk
www.kiak.dk
www.kenneldisco.dk
Specialklub www.samojed.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'