Cavalier King Charles Spaniel

Cavalierens historie er temmelig speciel, idet racen har været næsten forsvundet - i hvert fald i de finere hundekredse; men derom senere. Som de fleste spaniels fortaber dens oprindelse sig i det uvisse; men den er sikkert opstået i det mellemste østen eller centralasien for derfra at brede sig til Middelhavs- området og senere til England. I dag betragtes den som en engelsk race.

I England er dens historie meget tæt forbundet med det engelske kongehus og den højere adel. I det 15. århundrede omtales den som den lille spaniel, "som skal tage lopperne og lusene fra damerne". Senere omtales den som en særdeles ihærdig , udholdende og dygtig jagthund, der er særligt velegnet til jagt på småfuglevildt og kaniner.

På mange malerier af det engelske kongehus fra det 16., 17. og 18. århundrede ser man den afbildet med den øvrige familie.
Henrik den 8., som til tider måske var en smule uligevægtig (han lod sig skille fra to af sine seks koner og lod to andre halshugge!), tålte ikke at se hunde på slottet; men han gjorde en undtagelse med de små spaniels.
Den skotske dronning, Marie Stuart, som blev for farlig for Henrik den 8's. datter, dronning Elizabeth, og derfor blev halshugget, havde også cavalierer, som hun fik lov til at have hos sig i fangenskabet. En af dem fulgte med hende under hendes lange skørter, da hun blev ført til skafottet. Da hovedet rullede, sprang den frem og lagde sig mellem hoved og krop og forsvarede sin døde ejerinde, så soldaterne ikke kunne få lov til at fjerne liget, - men det var jo lige sent nok. Imens stod bødlen og viste hendes tomme, røde paryk frem for alt folket.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder 11 år
Pelstype Lang og silkeblød, uden krøl.
Pelsfarve Cavalieren findes i fire farver, som kaldes blenheim, tricolour, ruby og black and tan.
Højde 35
Vægt 8 kg
Avls kendte sundhedstegn Endocardiose (Hjerteklapfejl).
Karakteristika /- sind Lille og venlig hund der ikke viser spor af aggressivitet.
Aktivitet /- motion Den kan bo både i byen og på landet, da den ikke kræver meget motion.
Kennellinks www.kennel-joydevie.dk
www.cavalier.dk
www.amazingcavalier.dk
www.amazing-adonis.dk
www.uniqcava.dk
Specialklub www.cavalierklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'