Drentsche Patrijshond

I det 16. århundrede udviklede racen sig fra Spioenen (også kaldet Spanjoelen), som kom via Frankrig fra Spanien. I Holland blev den kaldt "Patridge dogs" (agerhønsehunde). I landets østlige del, især i provinsen Drenthe, bevarede man disse hunde racerene og krydsede dem ikke med udenlandske racer, som man gjorde andre steder.
Den 15. Maj 1943 blev racen officielt anerkendt af Den Hollandske Kennelklub (Raad van Beheer oop Kynologische Gebied in Nederland, kraftig støttet af baronesse Vand Hardenbroek, hr. Van Heck Jr. og hr. Quartero.

Racen er mest beslægtet med Kleiner Münsterlænder og Epagneul Fracais. Den 5. Juni 1948 grundlagde man en specialklub, Nederlandse Verinihin "De Drentsche Patrijshond".

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Holland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Gård- og jagthund.
Forventet levealder 11 år
Pelstype Tæt, ikke krøllet pels, der dækker kroppen godt. Pelsen er ikke egentlig lang, men virker sådan på grund af det lange hår flere steder. På hals og forbryst, hvor nogle andre racer har en manke, er pelsen længere. På ørerne findes lange, bølgende hår. Der er faner på ørerne, bag på for- og bagben, bag på lårene og på halsen. Poterne har et tæt hårlag mellem tæerne.
Pelsfarve Hvid med brune aftegninger.
Højde 64
Vægt 23 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Hunden har en så god tilpasningsevne, at den egner sig til jagt på alle former for vildt i marken og til vandarbejde. "Drenter" er normalt rolige hunde med et godt temperament og har bevist, at den har en god næse, er jagtivrig og samtidig en god familiehund, som er glad for børn. Den elsker at være sammen med sin familie.
Aktivitet /- motion Kræver god motion og aktivering.
Kennellinks www.drentschepatrijshond.dk
www.purreskoven.dk
Specialklub www.drenteklub.dk
Andre referencer www.drenthe.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'