Irsk Ulvehund

Der har siden 1930'erne været irske ulvehunde i Danmark, men indtil sidste halvdel af 1960'erne fandtes der kun undtagelsesvis noget opdræt sted, så den beskedne bestand bestod hovedsagligt af privatejede importer, som sjældent blev udstillet.

Disse første 30 år af racens eksistens i landet er også avlsmæssigt gået sporløst hen, da ingen af hundene fra den tid har nulevende efterkommere.

Sidst i 60'erne begyndte flere at interesse sig for racen. Der blev hentet importer hjem fra Norge, Sverige, England og Irland, og disse hunde blev både udstillet og anvendt i avl.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Irland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund (Jagt på ulve).
Forventet levealder 7 år
Pelstype Groft og hårdt på krop, ben og hoved. Særligt grove hår i øjenbryn og skæg.
Pelsfarve De anerkendte farver er grå, brindlet, rød, sort, rent hvid, fawn.
Højde 86
Vægt 54 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En irsk ulvehund er kort fortalt meget stor, venlig, og kærlig. Af udseende er ulvehunden først og fremmest bemærkelses-værdig ved sin størrelse. Til trods for sin størrelse er ulvehunden på ingen måde klodset og besværlig at have indendørs. Den er rolig og stilfærdig, nærmest doven og tilbringer det meste af sin tid liggende eller spadserer fredeligt omkring.
Aktivitet /- motion Den stiller ikke store krav til motion eller beskæftigelse, men trives naturligvis bedst ved at være i god kondition og bør have lejlighed til at røre sig frit, helst hver dag.
Kennellinks www.bjergskoven.dk
www.flaghathy.dk
Specialklub www.irskulvehundeklub.dk
Andre referencer www.irishwolfhounds.org
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'