Sussex Spaniel

Racen har fået navn efter grevskabet Sussex i Sydøst England hvor den var velkendt allerede i slutningen i 1700 tallet. Der er mange myter omkring dens udvikling, men ingen af dem har med sikkerhed kunnet bekræftes før omkring 1866. Racen har i flere perioder befundet sig på grænset til at forsvinde, og så sent som i 1929 er der forekommet krydsninger med Field spaniels, Engelsk Springer Spaniel og Cocker Spaniel.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund - apportør.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype tæt, rigelig og glat tilliggende med passende underuld til at beskytte mod vejret. Strukturen gør hunden mindre egnet til at arbejde i vand. Pelsplejen består i en ugentlig gennembørstning og frisering samt trimning hver tredje måned.
Pelsfarve Varm, gylden leverbrun med gyldent skær ved hårspidserne.
Højde 41
Vægt 23 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En tæt og kraftigt bygget hund som er aktiv, og foretagsom. Den har nogle karakteristiske bevægelser, som er forskellig fra alle andre spaniels. Sussex spaniel besidder deslige en medfødt arbejdsevne/glæde og giver høj hals under arbejdet i tæt bevoksning / krat.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.tornegaarden.dk
Specialklub www.spanielklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'