Picard

Le Berger Picard eller Picard er en gammel fransk hunderace. Den nævnes tilbage i 800 tallet i forbindelse med, at Kelterne kom til Picardiet og Pas de Calais.

Nogle hævder at kunne spore Picarden helt tilbage til tiden omkring Kristi fødsel. I 1899 blev Picarden vist på en udstilling i Frankrig for første gang -uden dog at blive bedømt, da præsidenten for den franske hyrdehundeklub nægtede dette. I 1912 blev der udformet en standard for racen; men først i 1925 kom den officielle anerkendelse af racen.

Under 1. Verdenskrig blev Picarden brugt aktivt som sanitets-, patrulje- og ordonnans-hund. Mange hunde døde ifølge franske kilder på ærens mark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Frankrig
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrdehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Pelsen er pjusket og 5-6 cm. lang og let strid. Den kræver ingen særlig pelspleje, blot børstes igennem når man synes det er tiltrængt. Picarden fælder ikke særligt meget, den har ikke de typiske fælde-perioder, som mange andre hunderacer
Pelsfarve Farverne varierer en del fra forskellige grå, grå-brune nuancer til lys eller mørk fawn.
Højde 65
Vægt 34 kg
Avls kendte sundhedstegn HD.
Karakteristika /- sind Det er en meget selvstændig tænkende og arbejdende hund, der ikke holder af alt for mange ens gentagelser, den skal kunne se et formål med det den laver! Det er derfor en hund der kræver nye udfordringer og afvekslende træning. Dette stiller krav til føreren, men forstår man dette har man en hund der er med på "det værste". I sit hjemland anvendes picarden til forsvars- og politihundearbejde. Den bruges også som vagt- og redningshund. Den har et medfødt talent for sporarbejde og den vinder også mere og mere ind på agilitybanerne, da det er en meget hurtig og smidig hund.
Aktivitet /- motion Middel motion.
Kennellinks www.uccas.dk
www.alpha-natura.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'