Anatolsk Hyrdehund

Racens forfædre mest sandsynlige migreret til området nu kendt som Tyrkiet omkring år 1000 med Tyrkisk talende mennesker, selv om det er sandsynligt, at hunde ligner denne eksisteret for mindst 6000 år siden i Mesopotamien.

Mange tyrkisk opdrættere tror, at den anatolske Hyrdehund var kombinationen af det tyrkisk kangal hund og akbash hund. I løbet af de århundreder, regionale variationer begyndte at udvikle sig, selv om hundene blev kollektivt kendt som coban kopegi, nemlig "hyrde hund". I 1970'erne, vestlige avlsforening blev interesseret i hunde og udviklet standarder for den regionale racer; den anatolske hyrdehund er en af disse racer, der kommer fra de centrale Tyrkiet. De blev oprindeligt importeret til Storbritannien af forfatteren Charmian Hussey.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyrkiet, - Anatolien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Bevogtning af får, og vogterens vagthund.
Forventet levealder 12 år
Pelstype Tyk, fast og med god underuld.
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 81
Vægt 65 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den anatolske Hyrdehund blev udviklet til at være uafhængige og insisterende, der er ansvarlig for sine egne for at vogte sin herres flokke. Disse egenskaber gør det mere udfordrende som et kæledyr; ejere af hunde af denne race skal med beslutsomhed socialisere hundene til at omsætte dem til passende ledsagere.
Aktivitet /- motion Kræver normal motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'