Start Nye links Top 50 Artikler Galleri Updates Statistik Om

Løwchen

En lille charmerende hund som kendetegnes ved sit kærlige og legesyge væsen. Løwchen betyder “lille løve” og hentyder til den meget tætte klipning på bagpartiet, ben og poter. Dette giver den “løve-looket”. Pelsen på resten af kroppen er lang og må ikke klippes.

Løwchen er en meget gammel race, som stammer fra Frankrig, hvor det rigtige navn er bichon petit chien lion (som betyder lille løvehund). Den er i familie med de andre bichonracer, som f.eks. bichon frisè og malteser. I dag bruger man det tyske navn löwchen.

Racen kan føres tilbage til den tidlige middelalder, hvor man også dengang klippede løwchen som i dag. På malerier fra det 14. århundrede og frem til det 17. århundrede kan man se klippede løwchen malet sammen med deres fine damer, magtfulde herrer og biskopper, da racen var meget populær i de højere kredse. På katedralen i Amiens, bygget i det 13. århundrede, smykker 2 klippede løwchen - udhugget i sten - den hellige Firmins grav.

Desværre blev racen efterhånden glemt, og efter 2. verdenskrig var den næsten uddød. Men en belgisk opdrætter Madame Bennert opsporede møjsommeligt resterne af den gamle race, og hun opbyggede et nyt opdræt. Siden er løwchen i fremgang på grund af sit venlige væsen. Den hører stadigvæk til de sjældnere småhunderacer. Racen kom først til Danmark i 1975.

øvrige data
Oprindelsesland/-omr�de Frankrig
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Temmelig langt og bølget. Hvis man vil udstille hunden, skal den klippes, ellers er det op til en selv, om man vil have den klippet eller ej. Dog skal man lige huske på, at løveudseendet hører med til racens specielle særpræg, og det er det, som gør en løwchen til en “løvehund”
Pelsfarve Flerfarvet.
H�jde 32
V�gt 8 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den er legesyg, lærenem og venlig overfor andre hunde.
Aktivitet /- motion Jævn motion.
Kennellinks Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /customers/9/7/b/nethundeguiden.dk/httpd.www/hunderace.php:138 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/9/7/b/nethundeguiden.dk/httpd.www/hunderace.php on line 138