Västgötaspids

Den lille hyrdespidshund stammer fra Västergötland i Sverige. Det er den eneste helt lavbenede nordiske hund, og den har stærk lighed med de engelske corgis. Man ved i dag ikke, om vikingerne bragte deres hyrdehunde fra Skandinavien til Wales, eller om de bragte hunde derfra med sig hjem.

Västgötaspidsen er en utrættelig hund, som forstår at undgå spark fra kvæget, mens den driver det derhen, hvor det skal være.

Om bondehunden var helt raceren eller ikke interesserede bonden mindre, så længe hunden udførte sit arbejde. Da samfærdselsmulighederne blev bedre og fremmede racer mere udbredt, stod den svenske hyrdehund over for truslen om at gå til grunde gennem sammenblanding af racer. I sidste øjeblik påbegyndtes der så i 50’erne et avlsprogram, og i dag er den svenske hyrdehund godt på vej til at blive populær i sit hjemland.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Sverige
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrdehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Pelsen er kort og tæt. Der er stort set ingen pelspleje, udover måske en børste i fældetiden.
Pelsfarve farven er grå, gråbrun, grågul eller rødbrun med mørkere/sorte hår på ryg, hals og sider, evt. med hvidt på bryst og ben, og evt. som en smal blis, halsring eller nakkeplet.
Højde 33
Vægt 14 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Västgötaspidsen er, trods sit navn, en hyrdehund. Dette betyder, at den egensindighed, som ellers ofte kendetegner spidshunden, er noget mindre udpræget hos Västgötaspidsen. Västgötaspidsen holder sig til/holder sammen på flokken (familien), og de er glade for at lære, løse opgaver og være familien tilpas. Västgötaspidsen er en alsidig hund, der klarer sig meget fint både til lydighed, på agilitybanen, på spor, i redningsarbejde m.m., og den er en glimrende vagthund.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.kisselhegn.dk
www.z-ti.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.swedishvallhund.ws
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'