Västgötaspids

Den lille hyrdespidshund stammer fra Västergötland i Sverige. Det er den eneste helt lavbenede nordiske hund, og den har stærk lighed med de engelske corgis. Man ved i dag ikke, om vikingerne bragte deres hyrdehunde fra Skandinavien til Wales, eller om de bragte hunde derfra med sig hjem.

Västgötaspidsen er en utrættelig hund, som forstår at undgå spark fra kvæget, mens den driver det derhen, hvor det skal være.

Om bondehunden var helt raceren eller ikke interesserede bonden mindre, så længe hunden udførte sit arbejde. Da samfærdselsmulighederne blev bedre og fremmede racer mere udbredt, stod den svenske hyrdehund over for truslen om at gå til grunde gennem sammenblanding af racer. I sidste øjeblik påbegyndtes der så i 50’erne et avlsprogram, og i dag er den svenske hyrdehund godt på vej til at blive populær i sit hjemland.

Sverige

Hyrdehund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Pelsen er kort og tæt. Der er stort set ingen pelspleje, udover måske en børste i fældetiden.

farven er grå, gråbrun, grågul eller rødbrun med mørkere/sorte hår på ryg, hals og sider, evt. med hvidt på bryst og ben, og evt. som en smal blis, halsring eller nakkeplet.

33

14

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver god motion.