Dansk / Svensk Gårdhund

Dansk/Svensk Gårdhund er det samme som den gamle danske foxterrier. I Sverige kaldte de den Skånsk Terrier, men det er slet ikke nogen terrier, det er snarere en pinscher. Gårdhunden har ikke det iltre terriertemperement.

Man har haft Gårdhunde overall på landet til at tage rotter og mus, men også til alt andet forefaldende arbejde til hunde. De gav hals, nar der kom fremmede, holdt ræven fra hønsene, gik med på jagt, hentede køerne ind til malkning, legede med børnene osv.

Ud over at være blevet brugt som gårdhund, har den også været meget brugt som cirkushund. Hvad en race har været brugt til, siger en hel del om, hvordan den er. Hvis man skal bygge et cirkusnummer op, bruger man de hunde, der lettest lærer det. Altså - Gårdhunde er lærenemme, samarbejdsvillige og glade for at lære kunster.

For at kunne tage rotter, skal hunden være lynhurtig og være god til at bruge sin næse. Desuden skal dens jagtinstinkt efter småvildt være veludviklet.

Dansk/Svensk Gårdhunde kan blive rigtig gamle. Der set eksempel på 20 år som den ældste.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Danmark / Sverige
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Dansk/Svensk Gårdhund har fra gammel tid kunnet findes på landejendomme.Den har været anvendt som vagthund, rottehund og selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Pelsen er glat, kort og tæt liggende og kræver ikke den store pleje.
Pelsfarve Sort og hvid.
Højde 37
Vægt 12 kg
Avls kendte sundhedstegn Hunden er endnu ikke specielt disponeret for nogle alvorlige sygdomme.
Karakteristika /- sind Den er venlig og rar af sind og en god familiehund.
Aktivitet /- motion Gårdhunde er livlige og behøver opmærksomhed og beskæftigelse. Det kan være gåture, lydighedstræning, kunster af forskellig slags som \"det er en tysker\" og \"find min sko\" samt agility.
Kennellinks www.kennel-gonzo.dk
www.kennelvindrosen.dk
www.ulkaer.dk
www.nydningen.dk
Specialklub www.dansk-svensk-gaardhund.dk
Andre referencer www.gardshund.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'