Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Afstandssøgende signaler
Hunde, der vil imponere eller true andre hunde, puster sig i bogstaveligste forstand op. De prøver at gøre sig så store og brede som muligt. De går stive skridt på stive ben, vægten er lagt på forparten af hunden, børsterne kan være rejst på den øvre del af ryggen og skuldrene, og halen holdes højt. De har stirrende øjne, og ørene er rejst og vendt fremad. De kan også knurre lidt af den anden hund. Disse hunde bruger afstands-øgende signaler, og formålet er at få den anden hund til at øge afstanden til den.

Hunde, der bruger afstands-øgende signaler, bliver meget ofte misforstået. Den ene misforståelse består i, at mange kalder disse hunde dominerende. Men en hund kan kun være dominerende inden for dens egen flok – familien. En hund danner ikke flok med andre hunde, den møder. Hverken på træningspladsen eller på gåturen. Heller ikke selvom den kender de andre hunde godt. Disse hunde er nemlig ikke familie – højt nære bekendte.

Den anden misforståelse går på, at disse hunde bliver opfattet som selvsikre og aggressive. Tværtimod er der meget ofte tale om en usikker hund, som sender afstands-øgende signaler for at ’forsvare’ sig selv. De kan være usikre af natur, eller de kan have ondt et eller andet sted. Denne misforståelse fører desværre ofte videre til, at hundene takles forkert. De bliver skældt ud, rykket i snoren eller måske endda slået, når de ’truer’ andre hunde. Med det resultat, at den usikre hund får en dårlig oplevelse med andre hunde og bliver endnu mere usikre og utryg. Næste gang den møder en hund, bruger den så endnu flere afstands-øgende signaler. Og så er starten på en meget ond cirkel indledt.

Disse hunde skal i stedet gøre trygge ved andre hunde gennem en langsom og gradvis tilvænning, hvor de får positive oplevelser ved mødet med andre hunde. Du bør også ALTID få undersøgt din hund grundigt hos dyrlægen, hvis den begynder at opføre sig truende over for andre hunde.

En selvsikker hund kan selvfølgelig også bruge afstands-øgende signaler. Men der er nuanceforskelle, som gør, at du kan kende forskel på dem. Du vil kunne genkende en usikker hund, der bruger afstands-øgende signaler, på, at den har en overdreven høj haleføring og ofte knurrer lidt ad den anden hund. Også de rejste børster fortæller dig, at hunden er usikker. Disse hunde prøver så at sige at overkompensere for deres mentale svaghed ved at overdrive deres fysiske størrelse.

Kilde: Hundeskolen trofast.
Artiklen er lagt online d. 12-11-2002 14:06:37 og er ikke opdateret siden den blev lagt online