Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Indkald
Indkaldet kan ind i mellem være en prøvelse for hundeejere. Derfor er det vigtigt at du ikke gøre indkaldet til noget kedeligt for hunden, men at den tit og ofte får en stor bonus ved at komme. Endnu en ting som er vigtig, når indkaldet trænes er, at du aldrig skælder din hund ud når den kommer.

Uanset om det har taget den en ½ time af komme til dig, og du er blåviolet i hovedet af raseri på hunden, så skal du rose den når den endeligt kommer til dig. Begynder du at skælde hunden ud, når den kommer hen til dig, vil den forbinde det med at komme når du kalder med at få skæld ud, og vil derfor naturligt have mindre lyst til at komme i nærheden af dig. Ligeledes må du ikke løbe efter hunden, hvis den ikke kommer til dig. Sker det, skal du i stedet begynde at løbe den modsatte vej, hvilket nok skal få hunden til at følge efter, for selv om den er nok så nysgerrig, så ved hunden at det gælder om ikke at blive væk fra flokken.

De første indkaldsøvelser laves ved at du løber 3 -4 meter væk fra hunden, sætter dig ned på hug med ryggen til hunden. Når du sidder kalder du på hunden, og først når den er kommet hen til dig roser og belønner du den. Hvis den ikke kommer løber du endnu et par skridt væk, sætter dig igen med ryggen til den og kalder. Langsomt øger du den afstand du skaber til hunden, når du træner indkaldet. Når hunden har forstået øvelsen, kan du begynde at øve indkald i skoven, på stranden og hvor du ellers syntes der er muligt.

Det kan være en god ide, at have en hjælper til at træne indkaldet med, hvis hunden har lidt svært ved at komme når du kalder. Du beder din hjælper holde hunden, mens du løber lidt væk og gemmer dig. Når du har gemt dig, kalder du på hunden, og din hjælper skal selvfølgeligt slippen den, og lade den finde dig. Igen skal den roses ud over alle grænser, når den kommer.

Du må ALDRIG skælde din hund ud når den kommer til dig. Uanset om hunden har været en time om at komme, og undervejs har været ude at hilse på andre hunde jagtet en hare eller hvad den nu kan finde på, skal det for hunden altid være positivt at komme til dig. Skælder du hunden ud når den kommer hen til dig, så opfatter hunden at den får skæld ud fordi den kommer og forbinder dette med noget ubehageligt, og ikke at den før den kom til dig var på udflugt.

Kilde & © copyright: Hundepsykolog Brian Honoré Winther
Hjemmeside: www.problemhunden.dk
Artiklen er lagt online d. 23-11-2002 20:39:07 og er ikke opdateret siden den blev lagt online